07 September 2007

Lleva-y me a un chigre coime !

La xente cola que trabayo ,,, son unos snobs de la comida ( o unos snobs y puntu pelota ) , a mi comer gustame muncho comer ( eses comides y eses muyeres que diria Henry ) pero un snob de la comida nun soy.
El casu ye que toles nueches vamos a restaurantes de munchu ringo-rango con decoracion de disenu minimalista y la de mi madre , nun me desagrada pero yo toy muy aburriu d'ello a mi tolo que me apetez ye dir a un restaurante mas normalin , casi tipu chigre de barrio un pocu comu los restaurantinos vieyos - sidreries del barriu'l carmen de xixon d'esi estilu , hay un cientu d'ellos alredor del hotel. Ta claro , soy de la clas trabayadora y eso notase. Comer fuera constantemente ye deamsiao pero particularmente dir tolos dies ( llevo ya dos selmanes ) a restaurantes pijos agotame , engorda y nun me presta.

Menos mal que vien el fin de selmana y tiro pa casa que si non voy arreventar oiste ,,,

Por lo demas ya a mediu camin dos selmanes queden detras y dos selmanes mas y pa casina ,, toy de vuelta ,, y ya ye l'ultimu viaxe del anhu. Ya ye hora.

4 comments:

Anonymous said...

Tu tuvieras pouco p'acó n'America, chalgueiru, pero eiqui tamen eso de comer nun restoran pih.irilis l.levase muitu. Ya nun me presta nin un res! Igual tien que ver con que n'Asturias comese abondo bien: peixe fresco (el pixin!), l.lamparas, chipirones, putaxe, fabes...Ya por eso tamos 'spoiled' dende rapacinos.

El casu ia que eiqui en Washington gastas una pila perras pa comer fuora ya tou eso pa que? Tou convenciu que los norteamericanos van pola 'restaurant experience' mas que pola comida. Doute 3 exemplos: Alero (Tex-Mex franchise), Tian Shan (Chinese) ya Thai Cafe (Connecticut Ave.). Nos 3 cabeirus au comiera conos collacios la comida nun sabia a nada. Ya cuando digo a nada, las enchiladas del Tex-Mex paecia aquel.lo arroz con queisu sosu. Nel Tian Shian, los arbeyos del 'fried rice' taban inda frios del conxelador ya los 'shrimp' ensin sabor dengun. Nel Thai Cafe, unas gambas empanandas nun pinchu, faciate falta metelas nuna salsa pa que tuvieran sabor.

Asina que meyor cocinas na tua ca ya deixas que vaigan los outros a tirar perras. You tamen, igual que tu, vou a cualisquier sidreria pa chipirones ya salgo la mar de contentu. Que probinos somos los asturianos, cagunmimantu...

ayalgueru said...

a mi la comida mexicana dame grima ,, sera porque nunca la comi bona ,,, per equi tolo que fain ye da-y a too un banhu de quesu baratu eugh !

Pues raro te va parecer pero comi decentemente n'america , la razon siendo que unu de los otros auditores lleva viviendo la de mi madre d'anhos en america y conoz St Louis bien ( vivio elli un par de anhos ) y llevonos a sitios bien curiosos , un restaurante indiu muy muy prestosu cerca l'aeropuertu ( india palace me parez que se llamaba ) , un Xapones que parecia un restaurante de comida rapida ( baratu ! ) pero facien la meyor tempura que tengo tomao en mio vida ( y tengo comidola n'asia aunque non en xapon ) ,,, otru indiu muy baratu pero muy curiosu cerca una gasolinera ,, n'otres palabres comi sorprendentemente bien !

Lo que me dices del restaurante chinu ye plainly appalling ... los arbeyos freezing ...what a poor showing !

oye cuando te animes a montar un blog ? ya ves pol miu que nin siquiera fai falta ser muy curiosu nin dedicau tiempu ! :-D

Anonymous said...

Oi, pa xinta mexicana inda faltate dir a Mexico. You tengo familia p'al.lo, xente que marchou de la que cayera L.luarca a las tropas de Franco nel 38, ya xa tuviera del.las veces.

En Mexico comese abondo bien, seique una migaya repetitivu col queixu. En Oaxaca mercara-y a una muyer 'mole negro' na sua tienda (feixolo el.la mesma) ya trouxe tou pa Nueva York, au viviera daquel.la. Esi mole pa enchiladas foi una de las cousas mas ricas que probara!

En DF, nel barriu de Coyoacan, tamen hai sitios asgaya pa fartase con bona cocina. Asina que nun t'esmolezas de la xinta mexicana en Londres. Nun ia la de verda.

Home, en Londres igual-y afitan Polonio 210 al tou sushi. Eso si que nun ia xapones.

Pero torno a lo mesmo, n'Asturias comese abondo bien ya barato. Ya la xente del miou conceyu (Allande) sabelo perbien. Un dia ties que venir pa oucidente d'Asturias.

ayalgueru said...

yo pal occidente voy encantau !

Locations of visitors to this page