Ternera con Musamun
Pa 4 persones.
Dificulta : Muy dificil nun ye porque pa poder facelo yo y salir bien.
Tiempu de preparacion: 1 horina digo yo ,,
2 cuyaraes aceite cacagues.
1 cuyaraina pasta curry musamun
3/4 ternera, cortao fino ( cubinos o tayaes fines piquinines )
1 grande cortada
1 cebolla
1 Lata lleche coco.
1 cuyarada de Nam Pla ( salsa pescao )
1 cuyaradina sucre integral
3 pimientinos chiles cortaos muy fininos.
Punhadin de cacagueses tostaos ensin sal.
Calentar l’aceite xunto a la pasta curry con fueu fuerte hasta que la pasta tea ferviendo.
Anhadir la ternerta la patata , la cebolla , el nam pla ( salsa pescao ) el sucre y los pimientos picantes ( son lo que llamamos nosotros chiles )
Removelo bastante y cocinalo a fueu fuerte 10 minutinos. Depues dexalo media horina mas col fueu ya mas suave.
Servilo y echai los cacahueses cortaos piquininos por enriba.
Avisu ! – Cuidao con pasavos col nam pla ! usa-ylo con mucha moderacion si nun queries que la vuestra comida acabe goliendo y sabiendo a macizu.
Como tolos curries suel servise con un platin de arroz.
Nun toy seguru de que podais mercer tolos ingredients n’asturies ( la lleche coco y l’aceite cacagues igual nel corte ingles o dalguna tienda delicatessen pero el musamun o el nam pla ( la salsa pescao ) ni de broma supongo).
Pues eso si vos animais podeis mercer los ingredientes on line en
http://www.thai4uk.com/ ( sirven tamien al extranxeru )
Supongo abra otres empreses que tambien los vendan online pero nun fiu a atopar nunguna en espana.
Pa la proxima ponga semeya que se me olvidare sacala :-D
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